Wel of niet in de bench blijven "pushen"....?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Sinds gisteren heb ik een bench in huis staan voor Lok. Lok is al bijna 7 weken bij me, inmiddels ruim 14 weken oud, en heeft tot nu toe gewoon los in huis gelegen. Maar in verband met enorm slopen en daarnaast onrust in huis door de hond van mijn buren die regelmatig bij mij is (ik heb nogal een bizarre woonsituatie, mijn buren zijn mijn baas en bazin en we wonen samen op ons vakantiecentrum, dus de honden lopen regelmatig bij elkaar binnen en zijn elkaars maatjes) heb ik besloten toch een bench aan te schaffen voor het behoud van m'n huis en hopelijk de rust van Lok.

Vannacht heeft ze daar al in geslapen met het deurtje dicht, geen enkel probleem (op een klein beetje piepen aan het begin van de nacht na) Ook na de ronde buiten om 6 uur vanmorgen heb ik haar weer terug gelegd en ben ik nog 2 uurtjes naar bed gegaan zoals gewoonlijk. Geen probleem!

Overdag ben ik nog niet weg geweest en heeft ze er dus ook nog niet in hoeven liggen met de deur dicht.

Maar vraag is als volgt: ze gaat niet vanzelf in de bench liggen. Ik heb haar mandje, waar ze af en toe al in lag voor de bench kwam, erin gezet, en ook haar brokjes in de bench gegeven. Ze heeft al een paar keer met een lekkere kluif erin gelegen en toen kon ik het deurtje rustig even sluiten terwijl ik op de bank zat.

Maar moet ik Lok nu steeds, zoals aangeraden, als ze gaat liggen slapen in de bench blijven tillen? Ze blijft dan een halve minuut liggen en gaat daarna weer eruit.

Het is voor het eerst dat ik met een bench werk, en ik vind het lastig te bepalen wanneer de hond er klaar voor is om alleen thuis te blijven in de bench.

Wie heeft tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wel of niet in de bench blijven "pushen"....?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Hoi,
Mijn hond lag eerst ook op een kussen maar die sloopte ook alles...
Lucky gaat NOOIT in de bench liggen als het niet hoeft..het deurtje staat altijd open maar als ik wegga of ik ga eten dan moet ze op haar plaats...als ik eet laat ik het deurtje open maar moet ze wel blijven.!! Als ik wegga dan geef ik haar altijd iets lekekrs en nu rent ze dan naar haar bench en gaat ze netjes zitten dan kijkt ze wel wat zielig maar dan doe ik het deurtje weg en is het oke...ze vind het allemaal prima..!!

Ik zal niet zo druk maken dat ze niet uitzichzelf in de bench gaat misschien ligt ze liever ergens anders...maar vind ze het niet erg om er in te zitten zoals je zegt ze piept alleen wat...ik zou me er niet zo druk om maken zolang ze niet heel de buurt bij elkaar blaft als ze erin zit of jankt heel lang etc. zal ik mij niet zon zorgen maken

honden page profiel NikiNiki 3 doggies

honden foto van Niki

En misschien is het fijn voor je hond om wat meer rust te creeren..omdat je schrijft dat het nogal onrustig is..

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Hoi Niki!

Dank voor je snelle reactie, dit stelt mij zeker wel gerust! Zoals het vannacht ging vond ik het ook prima, en zeker vanmorgen was ik erg content. Juist die uren tussen ongeveer 6 uur, als Lok wakker wordt, en 8uur, als ik mijn bed officieel pas uit hoef waren "sloop-uurtjes". Ik vind het super dat ze al 6 á 7 uur alles op kan houden, dus ik ga er met liefde uit om d'r tussen 6 en half 7 even te laten plassen als ze gaat piepen, maar ik vertik het om vanaf dat moment wakker op de bank te gaan zitten, daar mijn werkdagen druk en zwaar zijn, en ik gesloopt ben als ik vanaf 6 uur op ben O-) Dus dit was echt super vanmorgen!

De rust hoop ik deels ook met de bench te creëeren. De hond van mijn buren loopt regelmatig bij mij binnen als haar baasjes bij mij op de boot aan het werk zijn, zeker als het mooi weer is en de deur open staat. Sam (de hond waar het om gaat) schud dan het liefste Lok meteen wakker om te spelen, en met de bench lukt dat niet meer. Daarnaast moet Sam natuurlijk leren om niet zomaar mijn huis in te lopen, maar ja, zo'n kleine pup vind ze geweldig...

Overigens heb ik net rustig staan afwassen in de keuken (= andere ruimte dan waar de bench staat) met het deurtje van de bench dicht, en Lok lag wakker maar rustig erin.

Ik denk dat het wel goed gaat komen!

Groetjes!

honden page profiel ladylady 2 doggies

honden foto van lady

denk dat je ook moet oefenen
elke dag wat meer maar zou niet meteen erin zetten en hup weg :'(

honden page profiel IreneHWCIreneHWC 3 doggies

honden foto van IreneHWC

Heb je al gebrobeert om van de bench een soort donker hokje te maken? dus lekker afgeschermd met een deken erover? die van mij gaat nu graag zn "hol" in. Denk dat ze anders teveel afleiding om zich heen hebben. Zo hebben ze een lekker veilig plekje

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Hoi Irene!

Dat is inderdaad ook nog een goede tip! Ik zal eens kijken of ik wat groots heb, en anders moet ik zo toch even naar Ikea, dus moet daar zeker lukken!

Kan meteen dat afschuwelijke spijlen-ding midden in mn huiskamer een beetje opleuken ;-)

honden page profiel IreneHWCIreneHWC 3 doggies

honden foto van IreneHWC

ja echt een pronkstuk in je huis is het niet he ;-) Ach maar wel reuze handig hoor. Ik heb trouwens deze gekocht want hij pakte steeds de deken door de tralies:




Hij was maar 17,95 excl verzenden en hij is van canvas, Bikkel krijgt het door de stevige stof dus niet te pakken door de tralies en hij kan geheel dicht.

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Dat ziet er mooi uit Irene! Waar heb je deze besteld?

Ik zal het straks eerst eens proberen met wat lappen (die kun je lekker makkelijk in een passende interieur kleur aanpassen O-) ), maar als dat niet werkt is zo'n canvas hoes echt ideaal!

honden page profiel IreneHWCIreneHWC

honden foto van IreneHWC

Ik heb je even een priveberichtje met de link gestuurd :-)

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Hebben ze die ook in andere kleuren..?
Ik heb in huis alles met kleur en dan staat daar zo'n dom ijzeren ding..Dus een leuke groene kleur ofzo vind ik wel leuk...Dan haat ik dat ding misschien niet ook zo.. O-)

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Hoi Niki,

volgens mij is die van Irene maar in 1 kleur leverbaar zag ik op de site. Maar als je even op Google "hoes bench" intypt krijg je veel hits. Ik zag er net al 1 met een legerprintje voorbij komen, dus er moet vast iets moois ergens verkrijgbaar zijn!

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 1 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Hallo
Ja erg he zon ijzer ding ik je woonkamer maarja.
Cyra vindt het prima in de bench al vanaf het begin,maar als ze er snachts in moet vligt ze onder de bank komt niet als je haar roept maakt er echt een spelletje van,nogmaals ze vindt de bench echt niet eng of vervelend maar wat moet ik hier aandoen?
Groetjes Yvonne

honden page profiel Ellen Ellen 3 doggies

honden foto van Ellen

Toen we nog een bench in huis hadden staan heeft m,n man er n mooi blad op gemaakt !
dan is het eigenlijk een exstra Dressior zeg maar
en het gaat niet om het mooie maar het funtionele eravn toch hihihi
maar als ik zo lees heeft je liefie totally geen probleem met de bench !
suk 6

gr ellen en haar bullelady,s !

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Hoi Yvonne!

Hoe oud is Cyra? Zijn het niet "gewoon" de puberteit probeersels?

Misschien helpt het als je stiekem iets lekkers in de bench legt voor ze erin gaat. Dan komt ze en wordt ze automatisch beloond. Wie weet gaat ze er dan wat makkelijker in.

Hier gaat het helemaal prima met de bench! Lok gaat er nu ook vanzelf inliggen af en toe, en afgelopen weekend bij mijn vader in huis ervaarde ze haar bench echt als haar plekje en lag ze er bijna alleen maar in. Ik ben er heel blij mee!
Heb er inmiddels een fleecplaid overheen liggen en dat maakt het ding voor mij (en misschien ook voor de hond) al wat aantrekkelijker.
Een blad erop is ook een idee, dan wordt het nog funtioneel ook!

Dankjulliewel voor de tips, en succes nog!

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Hoi eva
Hadt al even een aparte topic geopend en jou idee neem ik zeker mee Cyra is 10 mande dank je
Groetjes Yvonne en Cyra

honden page profiel de belsde bels 2 doggies

honden foto van de bels

http://www.dogweb.nl/gedrag/bench.html

eventjes googlen op benchtraining en je vindt massa's tips !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wel of niet in de bench blijven "pushen"....?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^